Открит бе нов полигон за обучение в Академията на МВР

26 Apr 2018

Модерен тренировъчен полигон В Академията на МВР в София беше открит днес от вицепрезидента на Швейцария Ули Маурер и министърът на вътрешните работи Валентин Радев.

По време на откриването г-н Маурер похвали свършената работа. "Вашата база е по-добра от нашата и за в бъдеще ние ще взимаме пример от вас", каза още Маурер. От българска страна беше отбелязано нуждата от организиране на качествена практическа подготовка, за да се гарантират високи стандарти на работа и в тази връзка беше отправена благодарност за подкрепата на швейцарската страна.

Полигонът включва улици и помещения, които ще се адаптират за организиране на симулации на полеви събития, включително сгради тип банков офис, граничен пункт, РПУ, кръстовище за обучение на пътни полицаи. На пътищата ще бъдат поставени и коли, за да се симулират ПТП. В рамките на ролево обучение самите курсанти ще изпълняват лични роли – на хора, които не спазват правилата, на полицай, на наблюдатели.

Съоръжението е изградено в рамките на проект „Утвърждаване на принципите за спазване на правата на човека в полицейската дейност в България“, като освен него е разработено и учебно помагало с добри практики за прилагане на полицейски правомощия при спазване правата на човека.