Награждаване на победителите в Националната изложба-конкурс „Аз и детското полицейско управление“

07 Nov 2017

83 рисунки на деца на възраст от осем до дванадесет години участваха в Националната изложба-конкурс „Аз и детското полицейско управление“ по програмата на Министерството на вътрешните работи (МВР) „Детско полицейско управление“ (ДПУ). 15 рисунките в конкурса бяха наградени на официална церемония в Националния дворец на децата. Наградите са  осигурени по проекта „Подобряване на закрилата на детето и превенция на детската престъпност " по Българо-Швейцарската програма за сътрудничество.

Събитието беше открито от заместник-министърът на вътрешните работи Стефан Балабанов, а участие взеха още деца, родители и учители, заместник-министърът на образованието и науката Таня Михайлова, представители на ръководството на МВР, представител на Швейцарския офис за сътрудничество към посолството на конфедерация Швейцария у нас, водещи ДПУ, представители на ръководството ГД “Национална полиция“, Министерството на младежта и спорта, Министерството на образованието и науката, Регионалното управление на образованието – София, Българския Червен кръст и Столичната община.

Заместник-министърът на вътрешните работи Стефан Балабанов подчерта ангажираността на министерството за инициативата „Детско полицейско управление" която се провежда в рамките на Втората национална програма на МВР, насочена към ранната превенция в детска възраст. Идеята на програмата е децата, забавлявайки се, да усвоят различни, интересни и полезни неща, които да им помогнат да вземат правилните решения в трудни ситуации.

В откритите през 2016 г. 201 ДПУ, 4534 деца усвояват знания  по оказване на първа долекарска помощ, лична защита, безопасност на движението по пътищата, здраве, етика, право и как да оцеляват в природата.