Откриване на изложба "Човекът между днес и утре" в София

На 29 юни от 19:00 часа в градина Кристал в София ще бъде представена изложба на открито с най-добрите фотографии от международния конкурс „Човекът между днес и утре“, победител в който стана българският фотограф Ивелина Иванова-Берова. Конкурсът, организиран от Фондация СМАРТ, покани както професионалисти, така и любители фотографи от България и Швейцария да изпратят своите най-добри фотоинтерпретации на тема „Устойчивост на околната среда“.

В изложбата, която за пръв път ще бъде показана на открито в София, са събрани най-добрите от над 200 фотографии, взели участие в конкурса. Останалите фотографи с включени в изложбата произведения са Мирела Партинова, Александър Иванов, Радила Радилова, Светлозар Стоянов, Славян Костов, Костадин Маринов, Вячеслав Стоянов, Генади Дочев, Иван Панкев, Иван Миладинов, Ладислав Цветков, Младен Миланов, Вера Недялкова, Галина Василева, Елица Велкова, Емил Рашковски, Илияна Шишкова и Карина Вутова.

По време на откриването на изложбата победителят Ивелина Иванова – Берова ще получи своята голяма награда – фотокнига с нейните фотографии, от Стоян Ненов , единственият български фотограф с награда Пулицър и председател на журито на международния конкурс „Човекът между днес и утре“.

Изложбата ще може да бъде видяна в градина до 11 юли, а по време на откриването й всички посетители ще имат възможност да бъдат снимани от професионален фотограф.